Elektrické grily
Elektrické grily jsou cenově poměrně dostupné, používají se venku i v interiéru. Elektrické grily ale také v žádném případě nenahradí klasické grilování s rozpáleným dřevěným uhlím.
Elektrické grily se velmi snadno udržují a čistí. Grilovací rošt nebo jehly jsou umístěny nad topnou elektrickou spirálou, která se při rozžhavení neznečišťuje. Tuk odkapává do spodní části a odsud odtéká do sběrné nádoby.
Menší typy jsou určeny pro používání ve vnitřních prostorách, na menším balkonu nebo terase. Některé větší typy elektrických grilů pro grilování venku svým vzhledem připomínají grily plynové. Stejně jako grily plynové nevytváří žádný kouř.
Raclette elektrické grily mají název podle stejnojmenného pokrmu původem ze Švýcarska. Hlavní ingrediencí je polotvrdý kravský sýr Raclette, který se servíruje rozehřátý nebo roztavený s mnoha dalšími surovinami a potravinami. Raclette gril má několik malých pánviček nebo misek, na které se umístí různá zelenina a případně i uzeniny, a samozřejmě sýr. Vše se pak v grilu rozpeče a zapeče. Sýr raclette není samozřejmě podmínkou, pochoutka se dá připravit i z jiných druhů.
Moderní raclette grily s grilovací deskou se dají využívat i jako klasické elektrické grily. Deska může také sloužit k nahřívání potravin pro raclette menu nebo pro udržení jž zapečených pochoutek ve správné teplotě.